in the media > n8 2010
Bookmark and Share
n8 2010
2010-11-06

Read more ->

De Oude Kerk heeft donderdagavond de eerste Museumnacht Programmaprijs gewonnen. Runners Up zijn het Stedelijk Museum en NIMk (Nederlands Instituut voor de Mediakunst).

De jury, bestaande uit 21 man tussen de 19 en 32 met ervaring of studerend in media, beeldende- en uitvoerende kunst en musea, heeft onder andere gelet op het verband tussen collectie of locatie en programmering, de mate waarin een nieuw publiek werd geintereseerd voor het onderwerp, en ging op zoek naar de meest unieke museumnacht ervaring.

Al deze factoren waren aanwezig in De Oude Kerk, waar speciaal voor de museumnacht een avond vol performance art was samengesteld met uniek werk van binnen- en buitenlandse kunstenaars dat allen in relatie stond met de kerk.

Uit het juryrapport:
“Een mooi evenwicht tussen oude locatie en nieuwe performances, dat door de hoge kwaliteit voor een breed publiek toegankelijk was. Er gebeurt overal iets totaal anders, en het vult elkaar nog aan ook. Weggeblazen.”

"Een goed programma moet onder andere een nieuw publiek aanspreken en interesseren voor de bijzondere collecties die Amsterdamse musea hebben, maar ook een unieke ervaring bieden die je alleen tijdens de museumnacht meemaakt."

"De Oude Kerk had speciaal voor de museumnacht een totaal ervaring samengesteld met performances van binnen- en buitenlandse kunstenaars. Sommige heel verstild, sommige enorm uitbundig, maar alles samen een compleet geheel dat elkaar aanvulde in plaats van verstoorde."